Menu Sluiten

Speelpleinweken

Ruimte organiseert jaarlijks twee speelpleinweken. Van deze speelpleinweken vindt er één week plaats in juli en één week in augustus. Dit gaat door in de kleuterschool Sint-Jozef Instituut (Waaiberg 5 – 3300 Tienen)

De speelpleinweken vinden plaats van:

– 6 juli tot en met 10 juli 2020
– 3 augustus tot en met 7 augustus 2020

Praktisch

Wat is de kostprijs?
Ouders hebben bij ons de mogelijkheid om hun kind één dag, enkele dagen of een volledige speelpleinweek in te schrijven. Een volledige speelpleinweek bevat 5 dagen.
Kostprijs per dag: € 4
Kostprijs per week: € 20
Hoe kan ik inschrijven?
Het systeem van Speelpleinwerking Ruimte werkt met het volgende inschrijvingssysteem. Indien u uw kind wil inschrijven betaalt u het desbetreffende bedrag op onderstaand rekeningnummer. Van zodra wij uw betaling ontvangen hebben, is uw kind ingeschreven. Binnenkort is het ook mogelijk om uw kind in te schrijven via de website. Rekeningnummer: BE83 7340 2907 1515. Opgelet! Omwille van organisatorische redenen kunnen wij een speelpleinwerking voorzien voor maximum 30 kinderen. Wees er dus snel bij en schrijf zo spoedig mogelijk in.
Wat zit er in je rugzak als je naar Ruimte komt?
– Boterhammen om ’s middags op te eten.
– Verzorgingsmateriaal (bijvoorbeeld: pampers).
– Reservekledij (onderbroek, T-shirt, broek,sokken,…).
– Indien nodig: medicatie. Bij deze medicatie wordt van thuis uit een briefje gestoken waarop de naam van het kind, het tijdstip en de dosis weergegeven staat. Op deze manier kunnen de hoofdmonitoren met de nodige zorg handelen.
Spelen verzekerd?
We hebben een verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid ten aanzien van derden bij KBC verzekeringen. Materiële schade door diefstal of verlies wordt niet gedekt door onze verzekering.
Inschrijven?
Zie pagina Inschrijven.

Dagplanning

Tijdens de speelpleinweken worden er telkens activiteiten georganiseerd rond een bepaald thema, dit thema verschilt van week tot week en van jaar tot jaar. Gedurende de ganse week kunnen de kinderen zich laten meeslepen door een wonderlijk verhaal. Ze beleven unieke, spannende dingen en hun curiositeit wordt geprikkeld door allerhande activiteiten. We voorzien een gevarieerd aanbod zodat er voor ieder wat wils is!

Zoals je kan zien in het onderstaand schema wordt er elke ochtend opvang voorzien vanaf 7u30 tot 9u30. Ouders kunnen hun kind afzetten tussen deze twee tijdstippen. De voorbereide activiteiten starten om 9u30. Wanneer je iets later aankomt is dit geen enkel probleem, behalve wanneer we op daguitstap gaan of wanneer we een activiteit op verplaatsing hebben. 

Op een gewone speelpleindag zullen er permanent monitoren op Ruimte aanwezig om uw kind op te vangen. Om 12u00 eindigt de activiteit van de voormiddag en wordt er weer verzameld op Ruimte. 

Het is middagpauze en we eten samen onze boterhammen op in de eetzaal. De ouders dienen enkel boterhammen te voorzien, een drankje krijgen de kinderen op Ruimte. Het is ook mogelijk om ’s morgens bij het afzetten van je kind een broodje te bestellen. De kostprijs van dit broodjes is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs en dient meteen betaald te worden. Ook in de namiddag worden er weer voorbereide activiteiten voorzien en worden afgerond met het vieruurtje. Dit vieruurtje wordt voorzien door Ruimte, hiervoor hoeven ouders dus niets te voorzien. 

De activiteiten worden afgerond 17u00, nadien wordt er nog één uur avondopvang voorzien. Ouders kunnen hun kind afhalen tussen 17u00 en 18u00. Wekelijks wordt er ook één daguitstap georganiseerd, praktische informatie hierover kan u krijgen bij de aanvang van het speelplein in het begin van de week.

UurActiviteit
07u30 – 09u30Ochtendopvang
09u30 – 10u00Dagopening met thema
10u00 – 12u00Spel
12u00 – 13u00Eten
13u00 – 15u30Spel
15u30 – 16u00Vieruurtje
16u00 – 17u00Spel
17u00 – 18u00Avondopvang